ryba z porem i mozzarellą


Danie rybne nie musi być nudne, z rybą można kombinować na wiele sposobów tak jak z kurczakiem. Tą wzbogaciłam porem, który nadał trochę ostrości i mozzarellą. Podałam je z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków i surówką colesław. 

Składniki:
  • 5 filetów rybnych
  • 1 por (biała część)
  • duża kulka mozzarelli
  • łyżka masła
  • jajko
  • bułka tarta
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Pora pokroić w półplasterki, podsmażyć na maśle i doprawić pieprzem. Mozzarellę pokroić na plasterki. Rybę natrzeć solą i pieprzem. Opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Szybko obsmażyć na oleju na złoto. Przełożyć na blaszkę do pieczenia. Na każdy kawałek nałożyć po łyżce pora i plasterek mozzarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec aż ser się rozpuści. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz