poniedziałek, 22 maja 2017

kiełbasa pieczona w piwie


Kiełbasa pieczona jak wiadomo najlepsza na ogniu ale ten przepis to fajna alternatywa na sezon zimowy albo po prostu kiedy nie mamy możliwości zrobić grilla. Na pewno przypadnie do gustu facetom, bo w końcu piwo i kiełbacha to ich ulubione połączenie. A przy okazji sposób na szybki i tani obiad, który praktycznie robi się sam. 

Składniki:

  • 6 kiełbasek
  • czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 3/4 puszki piwa
  • zielona cebulka
  • sól
  • pieprz
Kiełbaski ponacinać i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka. Posolić, doprawić pieprzem, wymieszać i przełożyć do kiełbasek. Zalać piwem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C. Piec około 50 minut podlewając od czasu do czasu wytwarzającym się sosem. Podawać z ziemniakami lub chlebem. 

3 komentarze:

  1. Sezon grillowy w pełni, dlatego takie przepisy są idealne! My za to polecamy nasze sałatki do tego typu dań. Idealnie połączą się w całość.

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę spróbować takiej kiełbasy :)

    OdpowiedzUsuń

zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Fb Pop-up